Om os

Siden 1990 har Aarhus Kunst- & Julemarked været afholdt i det gamle Ridehus i Aarhus midtby.
Ridehuset blev bygget i 1876-1877, hvor det efterfølgende blev brugt til ridetræning for rytterikasernen.
I dag bliver de 900 m2 benyttet til diverse arrangementer,  heriblandt Aarhus Kunst- & Julemarked.

Ridehuset er den perfekte ramme for et kunsthåndværkermarked. Når du træder ind i Ridehuset, vil der være pyntet op med en fantastisk lyshimmel, smukke juledekorationer, gran og farverige nøddeknækkere. 

Aarhus Julemarked har været en fast aarhusiansk juletradition siden 1990, og i 2023 er det 33. gang dette fantastiske julemarked slår dørene op til en forrygende måned, i kreativitetens tegn.

Aarhus kunst- og julemarked har i mange år været et rent kunsthåndværkermarked med dansk kunsthåndværk på hylderne. De sidste 4 år, har vi åbnet op for, at flere typer af iværksættere kan deltage på markedet. Brygger du din egen øl, har du opfundet et spil eller upcycler du genbrugsguld- så tøv ikke med at sende os en ansøgning.

De ca. 77 stande udstiller og sælger unikt håndværk, der repræsenterer tidens trend og ædle gamle håndværk, som er overleveret og gået i arv i generationer. Kravet for at deltage er, at tingene er hjemmelavet og i høj kvalitet.

I 2018 fik Aarhus Julemarked ny styrmand på projektet. Efter mange år med Rie som tovholder blev julemarkedet overdraget til Rikke Kækel.

Julemarkedet byder på forskellige aktiviteter undervejs i perioden. Alle events vil blive annonceret her på hjemmesiden, Facebook og på Instagram.

I gennem årene har der været tæt samarbejde med markedets udstillere, da julemarkedet er et fælles projekt for deltagerne. I begyndelsen var markedet meget lokalet forankret, men gennem årene er deltagerne kommet til fra hele Danmark og de seneste år også fra udlandet.
Det er udstillerne selv som står bag disken. Det giver en oplagt mulighed for at få en god snak inden et køb.

Du vil som altid kunne sidde og nyde et glas gløgg, æbleskiver, frisksmurte sandwich, friskbagt kage eller bare en kop kaffe og nyde den dejlige julestemning.

Tilmeld nyhedsbrevet

Få seneste nyheder og opdatering om Aarhus Kunst og Julemarked.

Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.